Faq

Είναι ασφαλή τα προσωπικά μου στοιχεία και οι συναλλαγές μου;

H Finance Skills διαθέτει πιστοποιητικό SSL (Secure Socket Layer) το οποίο είναι ένα πρωτόκολλο ασφάλειας που εκδίδεται από εταιρεία πιστοποίησης  και εγκαθίσταται σε ιστοσελίδες / e-Shop με σκοπό να παρέχει ασφάλεια κατά την μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων μεταξύ του χρήστη και της ιστοσελίδας.  To SSL πιστοποιεί την ταυτότητα του κατόχου της ιστοσελίδας και της νομιμότητάς της κατόπιν ελέγχων και προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών (προσωπικά στοιχεία, κωδικοί, πιστωτική κάρτα) με ένα επίπεδο ισχυρής κρυπτογράφησης.

Όσες ιστοσελίδες έχουν SSL ανακατευθύνουν τον χρήστη που θα τις επισκεφθεί σε τοποθεσία https:// και όχι http:// και εμφανίζεται στον browser η ένδειξη ασφαλούς τοποθεσίας με μια κλειδαριά και την ένδειξη Secured by XXX.

Σε τι διαφέρει η εκπαίδευση που παρέχεται από την Finance Skills

Στη Finance Skills παρέχουμε professional training, με σαφή προσανατολισμό στη πρακτική εφαρμογή για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η παρακολούθηση του training μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή επιλέξετε, με όσες επαναλήψεις θέλετε και πρόσβαση for lifetime. Τα χρηματοοικονομικά μοντέλα μπορούν να γίνουν download ενώ οι αναλυτικές σημειώσεις (855 σελίδες συνολικά) θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση των μοντέλων και της λογικής.

Σε εμάς θα μάθετε corporate finance να κατασκευάζετε και να κατανοείτε τα χρηματοοικονομικά μοντέλα.

 

Προτού κάνω εγγραφή θα ήθελα να έβλεπα το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω e-mail, είτε τηλεφωνικά προκειμένου να κλείσουμε ραντεβού για ένα short online presentation μέσω skype share screen, team viewer ή κάποιον άλλο τρόπο

 

 

 

Τι εκπαιδευτικό υλικό παραλαμβάνω με την εγγραφή μου;

 

Παραλαμβάνετε σε αρχείο PDF τις αναλυτικές σημειώσεις (οι οποίες είναι διαθέσιμες για download εντός 12 ωρών), τα μοντέλα excel (άμεσα επίσης σε μορφή download) καθώς και το υποστηρικτικό υλικό επίσης άμεσα.

Επίσης, αποκτάτε πρόσβαση στα video τα οποία μπορείτε να τα επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε. Η πρόσβαση στο υλικό αποκτάται με το που ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής και μόλις αποκτήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Το σύνολο των αναλυτικών σημειώσεων σε μορφή παρουσίασης είναι 855 σελίδες και η  διάρκεια των video είναι περίπου 25 ώρες

 

Μπορώ να εγγραφώ σε ένα μόνο μάθημα ή σε συνδυασμό με το τρόπο που εγώ θα επιλέξω;

Η επιλογές είναι δύο. Είτε εγγραφή στο basic program, είτε εγγραφή στο premium program το οποίο περιλαμβάνει και όλη την εκπαίδευση που παρέχεται στο basic program.

Η εκπαίδευση που γίνεται απαιτεί να υπάρχει συνδυασμός γνώσεων από όλα τα courses καθώς υπάρχουν αλληλεπιδράσεις και αναφορές μεταξύ τους, για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι για να είναι ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θα πρέπει να γίνει σε όλο το εύρος και όχι αποσπασματικά.  

Πως μπορεί να γίνει η πληρωμή και πως θα λάβω τα παρασταστικά πληρωμής;

Η πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με την πιστωτική σας κάρτα και υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε τρεις άτοκες δόσεις για τo Basic Program, ή τρεις και έξι άτοκες δόσεις αντίστοιχα για το Premium Program.  Επίσης η πληρωμή μπορεί να γίνει και με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω e-banking αποστέλλοντας σε μας ηλεκτρονικά το καταθετήριο.  Στην συνέχεια θα βρείται το παρασταστικό σας στο Dashport στο πεδίο: Οι πληρωμές μου

 

 

Εάν κάνω αρχικά συνδρομή στο basic program και μετά θελήσω να κάνω εγγραφώ στο premium program τι ισχύει;

Στη περίπτωση αυτή κατά την εγγραφή σας στο premium program αφαιρείται το ποσό που έχετε ήδη καταβάλει για το basic program, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@financeskills.gr πριν την πληρωμή σας.

Μπορώ να κάνω download τα μοντέλα και τις παρουσιάσεις;

Ναι όλα τα μοντέλα και οι παρουσιάσεις μαζί με το υποστηρικτικό υλικό μπορούν να γίνουν download εκτός από τα video όπου η παρακολούθησή τους γίνεται με video on demand

Τα courses αυτά προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία;

Τα courses ξεκινούν από πολύ απλές έννοιες και κατά την πορεία καλύπτονται όλες οι απαραίτητες πιο σύνθετες έννοιες. Ο σχεδιασμός τους ακολουθεί τη λογική που ακολουθείται κατά τα αμερικανικά πρότυπα εκπαίδευσης, όπου θεωρείται ότι αρχικά δεν υπάρχει προηγούμενη γνώση και για αυτό το λόγο χτίζεται βήμα – βήμα το γνωστικό πεδίο.

Όπως ισχύει στα MBAs -αλλά και κατά τις προλήψεις σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα- δεν απαιτείται απαραίτητα να υπάρχει σχετικό ακαδημαϊκό background για τους νεοεισερχόμενους από τη στιγμή που παρέχεται ολοκληρωμένο training.

Επομένως, μπορεί να τα παρακολουθήσει και κάποιος που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, απλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, περισσότερη επιμονή και μεγαλύτερη προσπάθεια.

Τα courses αυτά απευθύνονται αποκλειστικά μόνο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το investment banking και το corporate finance;

Η χρηματοοικονομική ανάλυση απευθύνεται τόσο σε εκείνους που την «παράγουν» όσο και σε εκείνους που είναι χρήστες της. Θέματα όπως η κατανόηση της λογιστικής, η μέθοδος υπολογισμού της αξίας μιας εταιρείας αλλά και το πως δημιουργείται ή και πώς μειώνεται η αξία μιας εταιρείας, ενδιαφέρει αλλά και πρέπει να τα γνωρίζουν όσοι διοικούν εταιρείες έχοντας είτε τη συνολική ευθύνη είτε μέρος αυτής.

Επίσης, για όσους ασχολούνται με επενδύσεις οι έννοιες που αναπτύσσονται και αναλύονται, όπως και γενικά ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για το χώρο αυτό. Στο corporate finance και το investment banking βρίσκονται τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στον κόσμο των επενδύσεων

Θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκπόνηση business plans, η εκπαίδευση αυτή καλύπτει το αντικείμενο αυτό;

Η κατασκευή του χρηματοοικονομικού μοντέλου και η κατανόησή του αποτελεί το εργαλείο προκειμένου κάποιος να κατέχει το γνωστικό κομμάτι του χρηματοοικονομικού μέρους σε ένα business plan μιας εταιρείας.

H εκπόνηση ενός business plan αποτελεί τη συνεργασία όλων των τομέων μιας εταιρείας καθώς απαιτείται στρατηγική προσέγγιση, εμπλέκονται θέματα marketing, παραγωγής, οργάνωσης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού κλπ. όπου όλα τα παραπάνω τελικά καταλήγουν σε ένα χρηματοοικονομικό σχέδιο. Η ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού σχεδίου απαιτεί καταρχήν γνώσεις excel, λογιστικής καθώς και γνώσεις κατασκευής χρηματοοικονομικού μοντέλου.

Στο τέλος το business plan θα πρέπει να αποτιμηθεί για να δούμε τι αξία τελικά δίνει στην εταιρεία. Η εκπαίδευση που θα λάβετε καλύπτει το χρηματοοικονομικό μέρος, δεν καλύπτει όμως τους υπόλοιπους τομείς (όπως στρατηγική, marketing, παραγωγή κλπ) οι οποίοι «τροφοδοτούν» το χρηματοοικονομικό πλάνο.

Μπορείτε να μου πείτε ακριβώς τα περιεχόμενα του κάθε μάθημα;

Ανατρέξτε στο πεδίο όπου γίνεται η αναλυτική παρουσίαση του περιεχομένου του κάθε course

Η ορολογία σε ποια γλώσσα είναι;

H ορολογία είναι στα αγγλικά καθώς αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται στην πράξη, όμως και στις σημειώσεις και στα video αναφέρονται και στα ελληνικά προς διευκόλυνση και την καλύτερη εξοικείωση

Εάν θέλω να εργαστώ στο εξωτερικό η ύλη αυτή είναι συμβατή;

Το υλικό και η εκπαίδευση που παρέχεται είναι βασισμένη στις διεθνείς πρακτικές που ακολουθούνται, με έμφαση κυρίως στις πρακτικές που ακολουθούν οι Επενδυτικές Τράπεζες (Investment Banks) της Wall Street, εξάλλου τα χρηματοοικονομικά εξ ορισμού έχουν διεθνή χαρακτήρα.

Είμαι φοιτητής, σε τι θα μου χρησιμέψει αυτή η εκπαίδευση;

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση σίγουρα είναι πολύ χρήσιμη, όμως η επαγγελματική εκπαίδευση είναι αυτή που σας δίνει το πλεονέκτημα και αξιοποιεί στο έπακρο τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις. Θα μπορέσετε να περάσετε πιο εύκολα στην πράξη και να προσαρμοστείτε πολύ πιο γρήγορα σε ένα νέο επαγγελματικό χώρο και να ξεχωρίσετε. Επίσης, θα σας καταστήσει πιο έτοιμο σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς θα ξεκινάτε από ένα επίπεδο πολύ υψηλότερο και θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε το μεταπτυχιακό σας ακόμη περισσότερο.

Μόλις έχω τελειώσει το μεταπτυχιακό μου σε finance, τι χρειάζομαι αυτό το training;

To training που παρέχεται μέσα από τα courses αυτά είναι επαγγελματικής φύσεως. Θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε το μεταπτυχιακό σας με πιο αποδοτικό τρόπο και κυρίως θα σας βοηθήσει στην εύρεση εργασία πιο εύκολα, αφού οι γνώσεις που θα έχετε θα είναι ουσιαστικές και άμεσα εφαρμόσιμες.

Επίσης, εάν το αντικείμενο της εργασίας σας σχετίζεται με το corporate finance, όπου περιλαμβάνει αποτιμήσεις εταιρειών, business plans, κατασκευή χρηματοοικονομικών μοντέλων, συγχωνεύσεις και εξαγορές , θα σας βοηθήσει σημαντικά να γνωρίζετε από την πρώτη κιόλας μέρα τι πρέπει κάνετε και με ποιο τρόπο.

Τέλος, σε μια επικείμενη συνέντευξη, θα είστε σε θέση να αποδείξετε εμπράκτως τις γνώσεις σας, και όχι μόνο στηριζόμενοι στο τι αναγράφεται στο βιογραφικό σας σημείωμα, καθώς θα κληθείτε να αξιολογηθείτε σε τεχνικά θέματα και γνώσεις επί του αντικειμένου, τις οποίες και πλέον θα κατέχετε.

Είμαι διοικητικό στέλεχος αλλά οι σπουδές μου δεν είναι στα οικονομικά και επιπλέον δεν είμαι αναλυτής και ούτε ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με το investment banking γιατί να παρακολουθήσω αυτό το training;

Κάποια στιγμή θα χρειασθεί να διαβάσετε έναν ισολογισμό, να δείτε τα αποτελέσματα μιας εταιρείας και να καταλάβετε σε τι σημείο βρίσκεται η ρευστότητα της εταιρείας σας και από που προέρχεται. Η λογιστική είναι η γλώσσα όλων των οικονομικών μονάδων.

Επίσης, οι επενδύσεις που πραγματοποιεί μια εταιρεία, η διαχείριση της πιστωτικής της πολιτικής, τα περιθώρια της εταιρείας, το κόστος κεφαλαίου της αλλά και το χρηματοοικονομικό προφίλ άλλων εταιρειών μαζί με άλλους παράγοντες διαμορφώνουν την αξία μιας εταιρείας και άρα και την αξία της μετοχής της.

Επιπλέον, θα πρέπει να μπορείτε να γνωρίζετε τι προσδίδει αξία στην εταιρεία σας, πώς τη μετράμε και ποιες είναι οι παράμετροι που την καθορίζουν. Κάθε εταιρεία -ανεξάρτητα από το κλάδο που βρίσκεται- έχει ως αντικειμενικό σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους που τελικά σημαίνει τη μεγιστοποίηση της αξίας της μετοχής.

Οι χρηματοοικονομικές γνώσεις αφορούν όλους τους διοικούντες σε μια εταιρεία, κάποιους σε μεγαλύτερο βαθμό και κάποιους σε μικρότερο, όμως τελικά οι γνώσεις αυτές αφορούν όλους.

Τέλος, εφόσον η εταιρεία σας παρουσιάζει κινητικότητα και αναπτύσσεται μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαδικασία και τους μηχανισμούς από χρηματοοικονομικής άποψης αλλά και να έχετε κοινή αντίληψη με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους σας κάθε φορά.

Αναζητώ εργασία. Σε τι θα μπορούσε να με βοηθήσει αυτό το training;

Οι συμβουλευτικές εταιρείες αναζητούν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις στα χρηματοοικονομικά και ιδιαίτερα στην κατασκευή μοντέλων, στις αποτιμήσεις εταιρειών, στην ανάπτυξη business plans καθώς και με γνώσεις σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων ή transactions advisory services, όπως συνηθίζεται να λέγονται.

Η εκπαίδευση που παρέχεται είναι επαγγελματική, με μοντέλα πραγματικά, που χρησιμοποιούνται στην πράξη, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινάτε από την αρχή με εξειδικευμένες και άμεσα εφαρμόσιμες πρακτικές γνώσεις.  

Εκτός από τις συμβουλευτικές εταιρείες το training αυτό αφορά στελέχη και αναλυτές και χρηματιστηριακών εταιρειών καθώς η επενδυτική τραπεζική αποτελεί σημαντικότατο μέρος των εργασιών τους.

 Επίσης, εάν είσαστε ελεύθερος επαγγελματίας σας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξετε ή να βελτιώσετε τις δραστηριότητές σας στον τομέα της χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής.

Γιατί να μην αγοράσω ορισμένα βιβλία να διαβάσω σχετικά με αυτά τα courses; ή να πάω να παρακολουθήσω τα courses αυτά με τον παραδοσιακό τρόπο;

Όλοι οι τρόποι εκπαίδευσης είναι χρήσιμοι και παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τις συνθήκες που ισχύουν για κάθε εκπαιδευόμενο. Ο τρόπος που προτείνουμε εμείς εκτιμούμε ότι είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός, καθώς δεν απαιτείται να διαβάσει κάποιος ένα βιβλίο –και συγκεκριμένα βιβλίο τεχνικής φύσεως- 500 σελίδων. Οι σημειώσεις, ανάλογα με το course, είναι μεταξύ 120 και 200 σελίδων περίπου, με αρκετά παραδείγματα και είναι διατυπωμένες με τρόπο κατανοητό. Επιπλέον, αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή -όπως και τα μοντέλα excel- και μπορείτε είτε να τα έχετε μαζί σας είτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά όπου υπάρχει σύνδεση internet.

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα η παρακολούθηση των video να γίνει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμείτε και να παρακολουθήσετε ξανά κάτι που δεν έγινε κατανοητό για όσες φορές θέλετε. Με απλά λόγια καθορίζετε εσείς το πρόγραμμά σας και τη διάρκειά του, χωρίς να έχετε μετακινήσεις και χωρίς το άγχος έκτακτων και απρόβλεπτων υποχρεώσεων που μπορεί να προκύψουν.